abonnementen vergelijken

Ziggo neemt Nederland over

Ziggo en UPC werken samen

Het is zover. Sinds deze week heeft het voormalige UPC, nu Ziggo, alle touwtjes in handen. De kabelmaatschappij kan nu vrijwel heel Nederland voorzien van internet, telefoon (zowel vast als mobiel) en digitale televisie. Wat zijn daar nou eigenlijk de voordelen van?

Het netwerk wat Ziggo gebruikt wordt vergroot. Dit betekend dat er meer capaciteit vrij komt. Met andere woorden; Ziggo kan nu meer bieden aan alle klanten. De verwachting is dat ze daar vooral op het gebied van internet en digitale televisie gebruik van gaan maken.

De horizon box is onder vele ex-UPC klanten al bekend en zal nu ook zijn intreden gaan doen in de vernieuwde Ziggo pakketten. Hierdoor worden HD zenders in een hogere kwaliteit aangeboden en kan je meerdere programma’s tegelijkertijd opnemen.

Buiten die nieuwe ontwikkeling zal de grootste vooruitgang plaats vinden met betrekking tot het internet. Het grotere netwerk zal het namelijk toestaan dat men steeds hogere downloadsnelheden kan aanbieden. Ziggo heeft dan ook bekend gemaakt dat pakketten van 200 mb/ps nu beschikbaar zijn. Als je internet van Ziggo afneemt kan je bovendien gebruit maken van de wifi-spots. Dat is nu van een beperkt gebied uitgebreid naar heel Nederland.

De provider biedt ook mobiele telefonie aan. Hierdoor kan je nog meer geld besparen als je kiest voor een alles in één pakket. Overigens hoeven we ook niet bang te zijn voor de ‘monopolypositie’ van de kabelaanbieder. Zij dienen namelijk nog altijd te concurreren met glasvezel,- en ADSL aanbieders. Men hoeft dus geen explosieve prijsstijging te verwachten.
© AbonnementZonderBKR.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact