abonnementen vergelijken

Veelgestelde vragen

Alle vragen over BKR en abonnement afsluiten

Op deze pagina vind je veelgestelde vragen, vragen die vaak via ons contactformulier gesteld worden. We proberen deze pagina regelmatig bij te werken met nieuwe informatie. Mis je een vraag of heb je hulp nodig? Neem gerust contact met ons op, onze experts leggen u het graag uit en kunnen u ook kosteloos en vrijblijvend begeleiden bij het aanvragen van een abonnement. Gebruik hiervoor het contactformulier of klik hieronder op de knop "hulp bij het afsluiten".


Is het mogelijk om een abonnement af te sluiten met een BKR notering?

Ja, dat is mogelijk. Het is het meest aangeraden om een provider te kiezen met een hoog goedkeuring percentage. De kans om daar een abonnement te mogen afsluiten is het hoogst. Mocht dat niet lukken, is het belangrijk om niet op te geven, want er zijn tal van providers die wél personen met een BKR notering een abonnement toekennen!

Wat houdt een BKR notering precies in?

Het BKR houdt precies bij welke personen een betalingsachterstand hebben, of een keer een rekening niet betaald hebben. Wanneer je bijvoorbeeld een lening afsluit of een betalingsachterstand hebt dan sta je bij het BKR genoteerd. Als een bedrijf een financiele risico neemt dan vraagt hij eerst je gegevens op bij het BKR.

Wat is het Preventel systeem?

Tegenwoordig wordt het BKR niet veel meer gebruikt door providers. In plaats van Het BKR wordt het Preventel systeem gebruikt, omdat dit systeem beter werkt. Preventel is een samenwerkingsverband tussen alle telecom providers. Preventel houdt alle betalingsachterstanden bij van mensen in de telecom sector.

Wanneer je een abonnement wilt afsluiten dan zal de provider eerst Preventel raadplegen. Sta je geregistreerd bij Preventel dan is de kans groot dat de provider je zal afwijzen.

Wat zijn de tips om tóch een abonnement te krijgen met een BKR notering?

Providers zijn vaak huiverig bij personen met een BKR notering, dit komt doordat ze verwachten dat die persoon niet betaald. Dit klopt echter niet, want niet iedere persoon met een BKR notering heeft een geschiedenis van betalingsachterstanden. Toch is het belangrijk om zo snel mogelijk achterstanden of rekeningen bij de providers te betalen.

Hierna kan, na verzoek, Preventel namelijk een naam uit het systeem schrappen. Op die manier is het wél mogelijk om een abonnement af te sluiten! Verder is het ook aangeraden om te kiezen voor een sim only abonnement bij het bezit van een BKR notering. Bij dit abonnement wordt er geen telefoon meegegeven. Op die manier verliest de provider minder, en daardoor zijn ze ook soepeler met het uitgeven van een sim only abonnement.

Wat zijn de voordelen van een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is altijd voordeliger dan een abonnement met een toestel. Het sim only abonnemet biedt ook meer vrijheid en flexibiliteit. Je kan elke maand je bundels aanpassen en er is veel meer keus.

Met een sim only abonnement is het mogelijk om zelf de specificaties aan te passen, dus bij meer internet, is het mogelijk om meer internet te kopen, en ditzelfde geldt voor telefonie en sms’jes. Op die manier hoeft de gebruiker nooit meer beltegoed te kopen en kan hij genieten van de mogelijkheden die hij zelf gekozen heeft!

Zijn er nadelen verbonden aan een abonnement zonder BKR notering?

Ja, de gebruiker van dit abonnement moet veel discipline hebben, want de gebruiker moet en zal de kosten betalen. Het is daarom verstandig om alleen een abonnement zonder BKR notering af te sluiten als de kosten écht betaald kunnen worden.
© AbonnementZonderBKR.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact