abonnementen vergelijken

Informatie over het BKR

Het Bureau Krediet Registratie

Wie op zoek gaat naar een lening, hypotheek of ander soort krediet zal al snel in aanraking komen met het Bureau Krediet registratie, het BKR. Naast kredieten worden ook zaken die op het eerste oog niet gezien worden als een krediet, zoals roodstaan hier geregistreerd. Bij het aanvragen van een abonnement kun je echter ook tegen het BKR en een eventuele BKR registratie oplopen. Op deze pagina lees je meer over wat het BKR is, wat de gevolgen zijn voor een abonnement en je aanvraag en natuurlijk wat je eraan kunt doen om een BKR registratie te verwijderen.


Wat doet het BKR?

Het BKR, Bureau Krediet Registratie, is een instelling die kredieten registreert. Doordat krediet een ruim begrip is en elk krediet geregistreerd wordt hebben inmiddels 9 op de 10 inwoners in ons land al een registratie bij dit bureau. Dit hoeft niet altijd negatief te zijn, zo wordt bijvoorbeeld rood staan, een hypotheek of een leasekoop ook aangemeld. Zolang er geen betalingsproblemen of achterstanden zijn heeft dit geen gevolgen en blijft het bij een registratie waar je geen hinder van zult ondervinden. Het moment dat er betalingsproblemen ontstaan, kan dit anders zijn en zul je bij het aanvragen van kredietfaciliteiten mogelijk minder snel geaccepteerd worden.

Mogelijke gevolgen van een BKR registratie

Als je geregistreerd staat bij het BKR kan dit gevolgen hebben voor je. Kredietverstrekkers zullen over het algemeen namelijk een BKR check doen, als er hierbij veel of negatieve registraties naar boven komen kan dit gevolgen hebben. Zaken als rood staan, een hypotheek of een doorlopend krediet zijn meestal geen belemmering, wel geeft het natuurlijk aan dat er vaste uitgaven zijn. De kredietverstrekker kan op basis hiervan besluiten dat je, simpel gezegd, teveel vaste lasten hebt en hierdoor niet in staat zult zijn om het krediet af te lossen. Krediet moet je in deze context lezen in brede zin, hieronder kunnen dus ook huur, lease of andere vormen van abonnementen gezien worden. Heb je een negatieve registratie dan kan het zelfs zijn dat je, ondanks het inkomen, geweigerd wordt voor een krediet.

Hoe kan ik een BKR registratie verwijderen?

Om een BKR registratie te laten verwijderen zul je in eerste instantie contact moeten opnemen met de partij die je bij het BKR aangemeld heeft. Het BKR zelf kan alleen in opdracht van deze partij de registratie verwijderen. Als de registratie terecht is, er was bijvoorbeeld sprake van een achterstand, dan zal men over het algemeen niet snel meewerken hieraan. Als je ten onrechte geregistreerd bent maar er onderling niet uitkomt of uit kan komen doordat het bedrijf dat jou aangemeld heeft niet meer bestaat, kan je bij het BKR informeren naar de mogelijkheden om deze alsnog verwijderd te krijgen. Je zult dan onomstotelijk moeten bewijzen dat er sprake is van een onterechte registratie en dat het niet mogelijk is om dit anders op te lossen.

Abonnementen afsluiten met een BKR codering

Doordat er steeds meer mensen een BKR registratie hebben gaan bedrijven gelukkig steeds flexibeler om met BKR registraties. Logisch, want een BKR registratie kun je namelijk al snel krijgen terwijl de gevolgen vaak voor vele jaren heel groot kunnen zijn. Je kunt tegenwoordig daarom gelukkig ook een abonnement afsluiten met BKR registratie. Aanbieders van bijvoorbeeld mobiele telefonie abonnementen maar ook bij een abonnement voor televisie, internet of bellen en zelfs alles in 1 pakketten wordt tegenwoordig geen BKR check meer gedaan. Wel kan het zo zijn dat er, via derde partijen zoals Preventel toch een negatief advies gegeven wordt en je abonnement geweigerd wordt. Wil je toch een abonnement? Klik dan in het menu op een abonnement en kies de aanbieder met het hoogste goedkeuringspercentage, hier zul je hoogstwaarschijnlijk wel geaccepteerd worden als klant.

Abonnement met toestel zonder BKR

Theoretisch is het mogelijk om een abonnement met een toestel zonder BKR aan te vragen. Providers maken immers geen gebruik meer van een BKR check. In de praktijk blijkt echter dat meer dan de helft van alle aanvragen afgewezen wordt. Het is dan ook niet aan te raden om hiervoor te kiezen. Het beste alternatief hiervoor is een sim only abonnement, hierbij ligt het goedkeuringspercentage boven de 90%! Wil je dus snel en goedkoop bellen met je mobiel? Kies dan voor een sim only abonnement waarbij je eventueel zelf een los toestel erbij kunt kopen.
© AbonnementZonderBKR.nl. Alle rechten voorbehouden.
Disclaimer | Sitemap | Contact